Tur Bilgisi

1 gece 2 gün
16-17 Ağustos /13-14 Eylül
Ağustos “Ozanın Günü ve Homeros Okuması”
Eylül “Bağ bozumu festivali ”
Eylül “Yerel tadlar festivali”
Ekim ” Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED)”

BOZCAADA -TENEDOS : Bozcaada, Ege Denizi’nin kuzeyinde, Çanakkale iline bağlı küçük bir ada. Türkiye’nin üçüncü büyük adası olarak Çanakkale Boğazı’nın hemen girişinde yer alıyor. Yerleşim, adanın kuzeydoğusunda yer alan ilçe merkezinde toplanmış. Bunun dışında herhangi bir köyü bulunmuyor.

COĞRAFYA : Bozcaada’nın yüzölçümü etrafındaki adacıklarla beraber 37.6 km2, çevresi 38 km’dir. Bozcaada, iç kısımlarındaki ufak yükseltilerin dışında büyük düzlüklerden oluşuyor. En yüksek noktası 192 mt. ile Göztepe’dir. Adanın doğal bitki örtüsü maki ve ufak çalılıklardır. Adanın boz görünmesinin sebebi rüzgara açık kısımlarında ağaç yetişmemesidir. Ama kuytu kısımlarda yer yer çamlıklara rastlanır. Yüz ölçümünün 1/3’ünü bağlar oluşturur. Adada 12 koy ve 12 burun bulunuyor. Adanın etrafında irili ufaklı 17 adacık bulunuyor. Kışın akan ufak derelerin dışında başka akarsuyu bulunmamaktadır.

İKLİM : Bozcaada’nın bulunduğu coğrafyadan farklı, kendine özgü bir iklim yapısı bulunuyor. Akdeniz ikliminin etkisi altında olmakla birlikte boğazın tam çıkışında yer alması nedeniyle kuzey rüzgarlarını bolca alıyor. Bu durum nem oranının düşük olmasına ve böylece iyi üzüm yetişmesine olanak sağlıyor. Adadayken rüzgarla yaşamayı öğreniyorsunuz. Rüzgarın poyraz mı yoksa lodos mu estiği bilmeniz gereken bir bilgi haline geliyor. Çünkü bir adadaysanız denize girilecek yeri rüzgarın yönü belirliyor. Kuzeyden esiyorsa güneye, güneyden esiyorsa kuzeye yönelmek gerekiyor en basit şekliyle…Rüzgarı en çok ada dışındakilerin sıcaktan yandığını duyduğunuz yaz günleri seveceksiniz. Çünkü siz onun serinletici etkisi sayesinde bunalmadan tatil yapıyor olacaksınız.

NÜFUS : 500 yıldır Türkler ve Rumların bir arada yaşadıkları Bozcaada’da, nüfus dengesi zaman içinde değişiklikler göstermiş. 1831’de yapılan ilk nüfus sayımına göre 439 Türk, 793 Rum sayılmış. 60’lı yıllara kadar Rum nüfusu yoğunluğunu sürdürmüş. Bu yıllardan sonra çeşitli nedenlerle başlayan göçler sonucunda Rum nüfusu günümüzde 22 kişiye kadar düşmüş. Yazın adadaki evlerini ziyarete gelen yurtdışındaki Rumlarla bu sayı biraz daha artıyor. 2007 nüfus sayımına göre adanın resmi nüfusu 2276. Yazın gelen ziyaretçilerle ada nüfusu 10.000’e kadar çıkabiliyor. Son yıllarda büyük şehirlerden göç ederek adaya yerleşenlerin sayısında da artış görünüyor.

TARİH : Antik çağda Leukophrys, Yunan Mitolojisinde Tenedos adıyla anılan Bozcaada, stratejik konumundan dolayı çağlar boyunca birçok kez istilaya uğramış ve el değiştirmiş. Adadaki nekrapol sahasında yapılan kazılardan anlaşıldığı üzere adanın tarihi M.Ö. 3000 yıllarına dayanıyor. Adanın bilinen ilk sakinleri Pelasg’lar. Daha sonra sırasıyla Fenikeliler, Atinalılar, Yunanlılar, Persler, Büyük İskender, Bizanslar, Cenevizler, Venedikler ve Osmanlılar adaya hakim olmuş. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesinden sonra Bozcaada, Türkler için önem kazanmış ve 1455’te Osmanlı topraklarına katılmış. Bu tarihten itibaren Osmanlılar ve Venedikliler arasında Bozcaada için mücadeleler olmuş ve adanın hakimiyeti zaman zaman Venediklilere geçmiş. Osmanlı yönetiminde geçen uzun bir dönemden sonra, Balkan Savaşları sırasında 1912’de Yunanistan tarafından işgal edilen ada, 1923 Lozan Anlaşmasıyla Gökçeada ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlanmıştır.

Dâhil olanlar

  • 2 Sabah Kahvaltısı
  • 1 Gece Konaklama
  • Tüm feribot geçiş ücretleri
  • Ulaşım (Belgeli Lüks araçlarla)
  • Zorunlu Seyahat Sigortası, KDV
  • Farkındalık yaratan GEOS TUR refakati

Dahil değil

  • Akşam Yemeği
  • Öğle yemekleri
  • Şezlong ve şemsiye ücretleri
  • Ekstra harcamalar ( yolda alınan yemekler, bahşişler )
  • Müze ve ören yerleri giriş ücretleri ve bahşişler

Uyarılar

  • * Son 4 Kayıt * yatabilme özelliği olmayan arka koltuklarda gitmek zorunda kalacaktır, bu durum rezervasyon esnasında belirtilmektedir.
  • Tüm giysilerinizin yedeği.
  • Otelde cumartesi günü sabahı odaların hazır olmaması halinde odalar öğleden sonra verilebilir.
  • Küçük bir sırt çantası.
  • Mevsim koşullarına uygun giyim seçiniz.
  • Yedek çamaşır, yedek ayakkabı, mayo, şort, havlu, terlik.
  • Herhangi bir sağlık sorunu olmayan her yaştan insanın katılabileceği bir turdur.
  • Boğazlı bileği koruyan yürüyüş ayakkabısı.

İptal Koşulları

  • Geziden 1 gün önceki yapılan iptallerde kaparo iade edilmez.
  • Eğer tur tarafımızdan iptal edilirse yapılan ödemenin tamamı iade edilir.

Notlar

  • Tur esnasında belirtilenler dışında hiçbir ek ödeme alınmaz.
  • Olumsuz hava şartları ve elde olmayan nedenlerden dolayı programda değişiklik yapılabilir.

1. Gün İSTANBUL -GEYİKLİ-BOZCAADA - AYAZMA - ADA TURU -GÜNBATIMI

Program gece yolculuğu ile başlar . Daha önce defalarca adaya giden ve adaya ilk kez gidecek olan siz sevgili gezgin arkadaşlarımızı belirtilen istasyonlardan karşılıyoruz.. Tanışma ve rehberimiz sizlere yol ve program hakkında kısa bilgi veriyor. Tekirdağ Gelibolu yolunu izliyoruz. Marmara boğazını Çanakkale köprüsü ile geçiyoruz. 1 saatlik bir yolculuk ile Odunyeri iskelesine varıyoruz. Geyikli feribot iskelesinden ilk feribot ile adaya geçiyoruz. Konaklama yapacağımız otel / pansiyon (uygunluk durumuna göre ) 'a gidiyoruz güzel bir ada kahvaltısı bizi bekliyor olacak .. Odaların uygunluğuna göre (odalar saat 12 de teslim edilir ) odalara yerleşme . Ada merkezinde sabah kahvemizi içerek ada keyfine başlayıp bir soluklanıyoruz, ardından Egenin serin sularına , Ayazma plajına gidiyoruz. Tüm gün deniz keyfi yapıyoruz. Deniz aktiviteleri mümkün (su kaydıragı ve çok eğlenceli olan muza binilebilir) Saat 17.00 de Ayazma plajından ayrılıp ada etrafını dolaşmaya başlıyoruz. Tuzburnu ve Akvaryum koyu. Akvaryum koyunda denize giriyoruz. Bağlar arasından geçip adanın yeşil olan nadir bölgelerini geziyoruz. Türkiye’nin rüzgar enerji santrallerine örnek BORES rüzgar güllerini görüyor, ardından kekik kokulu yoldan yürüyerek adanın en batı ucunda güneşin batışına tanıklık ediyoruz. Yemek için ada merkezine iniyoruz. müzikli mekanlarda geceye devam ediyoruz. Dileyenler bağevinde kalıp dinlenebilir o güzelim bahçenin keyfini çıkarabilir (mutlak sessizlik) Tavsiyemiz adanın sokaklarını gece; sessizliği, huzuru ve güveni hissetmek için. Tezgahlardan alışveriş yapabilirsiniz. Gece belirli saatte araç bizleri otele getirecek. Bir sonraki güne dinlenme vakti.

2. Gün AYAZMA PLAJI - ADA MERKEZ - İSTANBUL DÖNÜŞ

Sabah bizleri özenle hazırlanmış bir kahvaltı bekliyor olacak.. Ellerinize sağlık o nasıl güzel reçeller , sıcacık poğaçalar ve kekler. Kahvaltı sonrası otelimize / bağevine veda ediyoruz.. Ada gezimiz devam ediyor.. bilinen (Habbele, Sulubahçe, Ayazma) ve bilinmeyenler (size özel ) ada turunun ardından Ayazma plajında deniz keyfine devam ediyoruz. Denize gelmek istemeyen arkadaşlarımızı ada merkezine bırakıyoruz. Denizden dönüş ve meşhur buluşma noktamız çınaraltında tüm grup buluşuyor Rum mahallesi ve Alaybey mahallesinin ara sokaklarını mis kokulu çiçekler eşliğinde geziyoruz. Adanın kendine özgü tadlarından tadıyoruz...Adaya özgü ürünler alıyoruz.(şarap, domates reçeli , çavuş üzümü,incik boncuk) Dileyen kaleyi gezebilir. 16.00 feribotu ile adadan ayrılıyoruz. Yol üzerinde tezgahlardan alışveriş molası veriyoruz.. Güzel ve özel anılarla İstanbul’a dönüyoruz. Gece en geç 24.00 da İstanbul’da olmayı planlıyoruz. Sizlerle ; karşıladığımız noktalarda vedalaşıyoruz. Bir başka farkındalık yaratan GEOS TUR gezilerinde görüşmek dileğimizle..

Sürdürülebilir turizm için elele..